10 مهارت ضروری برای موفقیت در دهه آینده

جهان بهسرعت در حال تغییر است و روزبهروز، شاهد پیشرفت تکنولوژی در بخشهای مختلف زندگی هستیم؛ ازاینرو، منطقی است که مهارتهای ضروری برای موفقیت در دهههای آینده نیز تغییر کنند. در واقع، با رشد روزافزون دنیای دیجیتال، مهارتهای نرم بیشتر از گذشته برای برقراری ارتباط، همکاری، همدلی و حل مسئله نیاز هستند. قطعا در دهههای آینده، با خودکارسازی اکثر فرایندهای محیط کار و دیجیتالی شدن آنها، نیاز به یادگیری و تقویت بسیاری از این مهارتها، در کنار استفاده از تکنولوژیهای جدید، اهمیت پیدا خواهد کرد؛ بنابراین، اگر میخواهید موفقیت بیشتر کاری خود را در سالهای آتی تضمین کنید، با بزرگترین مجله اینترنتی ایران همراه باشید.

مهارتهایی که برای موفقیت در آینده نیاز دارید!
برای موفقیت در دهه آینده، 10 مهارت ضروری وجود دارند که لازم است آنها را بیاموزید و توسعه دهید. یادگیری این مهارتها برای مقابله با چالشهای انقلاب صنعتی چهارم حیاتی هستند؛ انقلابی که در آن فناوری، مرزهای بین حوزههای مختلف فیزیکی، کامپیوتری و زیستی را به حداقل میرساند. باتوجهبه تحقیقاتی که در نشریه فوربس انجام شدهاند، در آینده به این 10 مهارت حیاتی نیاز پیدا خواهید کرد.
مهارت خلاقیت
در محیط کار آینده، خلاقیت یکی از مهارتهای کلیدی خواهد بود. کارکنان باید بتوانند با ذهنی باز، محصولات و فناوریهای نو را درک کنند، شیوههای کار با آنها را یاد بگیرند و با خلاقیت خود، آنها را به بهترین شکل در کارشان بهکار بگیرند.
هوش هیجانی یا عاطفی (EQ)
هوش هیجانی به توانایی فرد در آگاه بودن، کنترل و بیان احساسات به بهترین شکل، مربوط میشود. افراد با هوش عاطفی بالا، دارای ویژگیهای بهخصوصی همچون همدلی، صداقت و مسئولیتپذیری هستند که برای ارتباط با دیگران بسیار ضروریاند. بدون شک، ماشینها نمیتوانند جایگزین توانایی انسان برای ارتباط با دیگران شوند!
تفکر تحلیلی و انتقادی
فکر تحلیلی (انتقادی) یکی از مهارتهای حیاتی در دنیای امروز و حتی آینده است. فردی با این توانایی میتواند ایدههای نوآورانه ارائه دهد، مسائل پیچیده را با منطق و استدلال حل کند و صحت استدلالها را بهدرستی ارزیابی کند. نقطه شروع این مهارت، تحلیل دقیق اطلاعات از منابع گوناگون و تصمیمگیری بر پایه منطق است، نه احساسات.
یادگیری فعال با طرز فکر رو به رشد
در آینده، هر فردی برای موفقیت بیشتر در کار و پیشرفت خود به یادگیری فعالانه و طرز فکر رو به رشد نیاز خواهد داشت. در حقیقت، فرد باید بتواند به درک درستی از این موضوع برسد که تواناییها، ازجمله هوش، اکتسابی هستند و میتوانند رشد پیدا کنند. افراد موفق کسانیاند که از چالشها و اشتباهات خود یاد میگیرند و فعالانه بهدنبال دانش جدیدی برای حل آنها هستند.
قضاوت و تصمیمگیری
قضاوت و تصمیمگیری در محیط کار آینده نقش پررنگتری پیدا خواهد کرد. هرچند ماشینها و دادهها توانایی جمعآوری و تحلیل اطلاعات را دارند، اما این انسان است که باید در نهایت با درنظر گرفتن شرایط، ارزشها و پیامدها، تصمیم نهایی را بگیرد.
مهارتهای ارتباطی بین فردی
مهارتهای ارتباطی بینفردی در عصر انقلاب صنعتی چهارم اهمیت ویژهای دارند. توانایی برقراری ارتباط موثر با دیگران، چه از طریق واژههای دقیق، لحن مناسب صدا یا زبان بدن، یکی از کلیدیترین مهارتها برای موفقیت در محیطهای کاری پیچیده و انسانیمحور آینده خواهد بود.
توانایی رهبری
زمانی که از مهارت رهبری کردن صحبت میشود، منظورمان الهام بخشیدن به دیگران و کمک به آنها برای تبدیل شدن به بهترین نسخه از خودشان است. این مهارت برای کسبوکارهای آینده و توسعه فردی به یک امر ضروری تبدیل خواهد شد؛ چراکه رهبران خوب یکی از عوامل مهم در تعیین موفقیت هر کسبوکاری هستند.
درک تنوع فرهنگی و تشخیص آن
در دنیای متنوع و فراگیر آینده، مهارت درک و پذیرش تنوع فرهنگی ضروری است. کارکنان باید بتوانند با افرادی از نژادها، فرهنگها، زبانها و باورهای گوناگون همکاری موثر داشته باشند. این توانایی نهتنها تعامل درونسازمانی را بهبود میبخشد، بلکه باعث میشود محصولات و خدمات، جامعتر و موفقتر در بازارهای مختلف جهانی عرضه شوند.
مهارتهای تکنولوژیکی
دنیای آینده به نوآوریهای تکنولوژیکی همچون هوش مصنوعی، دادههای بزرگ (بیگ دیتا)، بلاکچین و واقعیت مجازی اختصاص دارد؛ بنابراین، به سطح خاصی از آشنایی و کار با فناوریهای روز دنیا نیاز خواهد بود. از دیگر مهارتهایی که در دهه آینده بسیار حیاتی خواهد بود، برنامهنویسی حرفهای است که توسط نیروی جوان انجام میشود؛ بدینصورت، خودکارسازی امور و افزایش بهرهوری در بسیاری از کسبوکارها رخ خواهد داد.
10. پذیرش تغییرات
ازآنجاکه سرعت تغییرات در آینده بسیار بالاست، افرادی موفق خواهند بود که قادر به پذیرش و اعمال تغییرات باشند. در آینده، نهتنها مغز ما باید به اندازه کافی سازگار باشد، بلکه باید بتوانیم با تغییرات مختلف سازگار شویم. نگاه به تغییرات بهعنوان فرصتی برای رشد و نوآوری، باید به یک مهارت حیاتی تبدیل شود.

کلام پایانی
در دهه آینده، شاهد انقلاب صنعتی چهارم خواهیم بود؛ انقلابی که تغییری اساسی در بسیاری از فرایندهای کاری و غیرکاری ما ایجاد خواهد کرد. برای مقابله با این تغییرات، نیاز است که برخی مهارتهای نرم خود را تقویت کنید. یادگیری و توسعه این مهارتها به شما کمک خواهند کرد تا در محیط کار آینده، جایگاه شغلی خود را بهخوبی حفظ کرده و حتی پیشرفت چشمگیری را تجربه کنید. برای دنبال کردن آخرین و جدیدترین مطالب در این باره، پیشنهاد میکنیم به مجله اینترنتی آسمونی، بهعنوان یکی از قدیمیترین و محبوبترین مجلههای آنلاین کشور، سر بزنید.